Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

Son Dakika… CHP’den ‘100 Karası’ toplantısı: ‘Kazanan direnenler olacak’

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturmaların 100. günü nedeniyle düzenlenen ‘100 Karası’ Toplantısı’nda konuşuyor.

İtalya’da volkanik bölgede deprem! (30 Haziran 2025)

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünden (INGV) yapılan açıklamaya göre, bugün yerel saatle 12.47’de (TSİ 13.47) merkez üssü Bacoli beldesi olan, yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde, 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Basında yer alan …

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

Tülay Hatimoğulları’ndan ‘süreç’ ile ilgili yeni açıklama

Süreçle ilgili açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bizler bunu başarabilirsek Türkiye coğrafyasında biliyoruz ki sadece Türkiye’de değil biz aynı zamanda Orta Doğu’nun barışına öncülük edebilecek durumda oluruz” dedi.

Düğünde korkutan anlar: Ateş açıp panik yarattılar

Malatya’da bir düğünde 3 kişi tarafından havaya tabancayla 45 el ateş açıldı. Halay çekenlerin ve çocukların panik yaşadığı o anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Özgür Özel, Berlin’de düzenlenen SPD Kongresi’nde ayakta alkışlandı: ‘Dayanışmamız kardeş partimiz CHP ile…’

CHP lideri Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin kongresinde selamlamalar sırasında ayakta alkışlandı. O anlar, sosyal medyada gündem oldu.