“İnsan Kaynakları Mükemmeliyet Ödülü” Ege Üniversitesine Avrupa’nın kapılarını açacak

“İnsan Kaynakları Mükemmeliyet Ödülü” Ege Üniversitesine Avrupa’nın kapılarını açacak

 Avrupa Komisyonu’nun araştırma kurumlarına verdiği “Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmeliyet Ödülü”nü Türkiye’de almaya hak kazanan dört üniversiteden birisi Ege Üniversitesi oldu. Bu prestijli ödülü alarak araştırma ekosistemindeki liderliğini bir kez daha kanıtlayan Ege Üniversitesi, EURAXESS portalında listelenen altı Türk üniversitesi arasına girerek, uluslararası iş birlikleri için önemli bir adım attı.

Bilim dünyasındaki uluslararası tanınırlığın, kurumların araştırma kalitesi ve insan kaynakları politikalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Aldığımız bu ödül yalnızca bir başarı belgesi değil, aynı zamanda Ege Üniversitesinin ‘Avrupa Araştırma Alanı’ (ERA) standartlarına ne ölçüde uyum sağladığının da göstergesidir. Bu ödül, araştırmacıların işe alım süreçlerinde şeffaflık, kariyer gelişiminde fırsat eşitliği ve uluslararası hareketliliğin desteklenmesi gibi 40 temel ilkeyi kapsamaktadır. Bu başarının ardında 20 fakülte dekanı ve 30 akademik-idari personelden oluşan bir ekibin titiz çalışması yatmaktadır. Bu başarı, Ege Üniversitesinin araştırma misyonunu küresel ölçekte güçlendirme hedefinin bir yansımasıdır. Üniversitemizin insan kaynakları politikalarının uluslararası standartlarda olduğu tescillenmiştir. Emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, özellikle HRS4R komitelerimizde görev alan dekanlarımız ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Ödül, Ege Üniversitesinin uluslararası görünürlüğünü artıracak”

Kazanılan ödülün Ege Üniversitesine sağlayacağı faydaları dile getiren HRS4R Yürütme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Tolga Dinçer, “Açık ve liyakatli işe alım süreçlerimiz, araştırmacıların uluslararası hareketliliğini teşvik eden mekanizmalarımız, Avrupa Araştırmacılar Şartı’na tam uyumumuz, kariyer gelişimine yönelik mentörluk ve eğitim programlarımız neticesinde bu ödülü almaya hak kazandık. Bu ödül, üniversitemize sunduğu prestijin yanında önemli avantajlar sağlayacak. EURAXESS portalında yer alan ‘HR Excellence’ logosu, yabancı araştırmacılar için Ege Üniversitesini cazip bir destinasyon haline getirecek ve uluslararası görünürlüğümüzü artıracak. AB araştırma programlarına yapılacak başvurularda avantajlı olacağız. Proje destekleri ve uluslararası iş birlikleri için yeni kapılar açılacak. Araştırmacılar için daha şeffaf, adil ve destekleyici bir çalışma ortamı sunulması, üniversitemizin bilimsel üretkenliğini artmasına katkı sağlayacak. Avrupa Komisyonu’nun kalite standartlarını karşılayan bir kurum olarak üniversitemiz; yetenekli araştırmacıları kendine çekecek, disiplinlerarası iş birliklerini güçlendirecek, bilim diplomasisinde Türkiye’yi temsil edecek. Ege Üniversitesi HRS4R ekibi olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde inançlı çalışmamız neticesinde bu başarıyı elde ettik” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

2025 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı? MEB LGS 2.nakil sonuçları nasıl sorgulanır?

2025 LGS 2. nakil başvuru sürecinin 12 Ağustos’ta tamamlanmasının ardından, binlerce öğrenci şimdi 2. nakil tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki, 2025 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı? MEB LGS 2.nakil sonuçları nasıl sorgulanır?

Prens Harry ve Meghan Markle yeni Netflix projesinde bir arada olacak

Prens Harry ve Meghan Markle yeni Netflix projesinde bir arada olacak

Üniversitelerde yeni açılan bölümler öğrencilerini bekliyor: İşte geleceğin meslekleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geleceğin mesleklerine yönelik istihdam odaklı 27 yeni yükseköğretim programını hayata geçiriyor.

Vogue dergisinde Guess modeli yapay zeka çıktı… Moda emekçilerinden tepki geldi

Guess’in Vogue Amerika’da yayınlanan reklamındaki “kusursuz” mankenin yapay zekayla üretildiği ortaya çıktı. Moda dünyası, etik ve meslek kaybı endişeleriyle sarsıldı.

Ertuğrul Özkök: Şahitliğini yaptığınız arkadaşın balayı yatağına girer misiniz?

Ertuğrul Özkök: Şahitliğini yaptığınız arkadaşın balayı yatağına girer misiniz?

MEB’de tasarruf uğramadı

Sahibi olduğu tapulu mülklerini, STK adı altındaki dernek ve vakıflara ücretsiz devreden MEB, sonra da il ve ilçe milli eğitimlerde hizmet vermek için İstanbul’dan Diyarbakır’a, 9 milyon 305 bin TL para ödeyip kiraya çıktı. Hizmet binası olmayan MEB, otel konseptinde öğretmenevi, yurt ve kiralara yılda 271 milyon 683 bin TL ödedi.