ABD Dışişleri sözcüsü: Suriye’de yaptırımlar çok hızlı kalkacak

ABD, Suriye’ye Yaptırımları Kaldırma Sürecinde

Amerika Birleşik Devletleri, Günlük basın brifinginde, Suriye’ye yönelik yaptırımlarının kaldırılma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarının kaldırılmasının zamanının geldiğine karar verildiğini belirten yetkili, konu üzerinde hızla çalışmaya başlandığını ve şu anda konu üzerinde aktif bir şekilde çalışıldığını ifade etti.

Başkanın talimatının yanı sıra, bir ülkeye yönelik yaptırımların kaldırılması sürecinin hem dışişleri hem de hazine bakanlığının dahil olduğu karmaşık bir süreç olduğunu vurgulayan yetkili, bu sürecin zaman aldığını belirtti. Geçen hağfta Suudi Arabistan gezisi sırasında, ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Suudi Veliaht Prens Selman’ın istekleri üzerine Suriye’ye yönelik ABD yaptırımlarını kaldırma kararı aldığı açıklanmıştı.

Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise Şam’daki geçiş hükümetinin başarılı olmasını istediklerini ve bu nedenle destek vereceklerini belirtmişti.

Related Posts

Tarkan ve Grup Yorum bir araya mı geliyor? Grup Yorum üyesi açıkladı

Başı mahkemelerden kurtulmayan ve terör örgütü davalarından yargılanan Grup Yorum ile ünlü Megastar Tarkan bir araya mı geliyor? Grup Yorum üyesi Bahar Kızılaltun sorulan soruya bakın nasıl cevap verdi

HSK kararnamesi açıklandı: İmamoğlu’nun diploma davasına bakan hakim değişti!

HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı. Buna göre adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda 338 hakim ve savcının görev yeri değişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul İdare Mahkemesi’nde süren ‘diploma’ davasına bakan 5. İdare Mahkemesi Başkanı’nın da görev yeri değişti.

Norveç’in İsrail büyükelçiliğine el bombalı saldırı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Norveç’in Tel Aviv Büyükelçiliği’nin konutuna el bombası atıldığını bildirdi.

AKP’li üye konuştu! İBB meclisi birbirine girdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Haziran ayı 3. oturumunda AKP’li üye Muhammet Kaynar’ın kürsüden İBB soruşturmasına dair kullandığı ifadeler tartışmaya sebep oldu. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce meclis birleşimine ara verildi

Kod adı C: MI6’in başına 116 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın atandı

Kod adı C: MI6’in başına 116 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın atandı

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsrailli Bakan Saar’a sert tepki: Günümüzün Nazi yönetimi olan bir ekibin üyesi

Haddini aşan İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar’a AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert sözlerle tepki gösterdi. Saar’ın işgalci, soykırımcı ve günümüzün Nazi yönetimi olan bir ekibin üyesi olduğunu belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımız soykırımcı Nazi zihniyetine karşı insanlık vicdanını temsil etmektedir. Tüm dünya bunu böyle bilmektedir.” dedi.