AK Parti’den CHP’ye yolsuzluk paketi

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Yahya Çelik CHP’ye Yedi Soru Gönderdi

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Merkezi’ne yedi sorudan oluşan bir kargo gönderdiklerini duyurdu.

YOLSUZLUK İDDİALARINI GÖRMÜYORLAR

Çelik, hizmetkâr oldukları kıymetli vatandaşlar ve aziz İstanbullular için CHP’nin basında yer alan yolsuzluk iddialarını görmemediğini ve cevap vermediğini belirtti. Bu nedenle, merak edilen yedi soruyu içeren bir kargoyu CHP Genel Merkezi’ne yollamaya karar verdiklerini söyledi. Çelik, “Konuyla ilgili bütün belgeleri yolsuzluk dosyalarıyla birlikte kargoya koyarak onları yormak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP’YE YEDİ SORU

Çelik, gönderilen dosyada bulunan yedi soruyu şu şekilde sıraladı: Birinci soru; İmamoğlu’nun 1,5 milyar liralık üç villayı nasıl ele geçirdiği. İkinci soruda ise, İBB kasasından 156 milyon lira ödeyerek kamulaştırılan villaların hikayesi yer almakta. Üçüncü soru ise, İBB’nin Hakkari’den 142 milyon lira karşılığında alınan börek ihtiyacının detaylarını sorguluyor. Dördüncü soru; yakıt tankeriyle 1 milyon 470 bin liralık sebze ve meyvenin taşınma sürecini ele alıyor. Beşinci soru ise, İstanbul için vaat edilen 100 bin konut projenin neden başarısızlıkla sonuçlandığını soruyor. Altıncı soruda ise, İmamoğlu adına bir AVM’den istenilen 5 milyon dolarlık haracın detayları soruluyor. Son olarak yedinci soru; İBB çalışanı Murat Ongun’un maaşından fazla kirası olan villada oturmasına nasıl izin verildiğini sorguluyor.

“HER İHTİMALE KARŞI BANTTA KOYDUK”

Çelik, CHP’nin bu sorulara cevap vermesini beklediklerini belirterek, “Her ihtimale karşı, bunları bantta da kaydettik. Eğer cevap vermek istemezlerse gözlerini kapatarak rahatlıkla dinleyebilirler. Tek şartımız kameraları kullanmamaları!” dedi.

Related Posts

Gazze’de acı bilanço: Can kaybı 52 bin 760’a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 106 artarak 52 bin 760’a yükseldi.

Kanser hastası önce eşini öldürdü sonra intihar etti

Ankara’da kanser hastası emekli Zekai Mallı (67), eşi Adalet Mallı’yı (65) tabancayla vurarak öldürdükten sonra yaşamına son verdi.

Mersin’de Roma ve Bizans dönemlerine ait 70 sikke ele geçirildi

Mersin’de, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 70 sikke ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Stenergard ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Varşova’da düzenlenen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ile görüştü.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü: Araçlarımızın yüzde 75’i yakıt bittiği için hizmet dışı kaldı

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail’in süregelen saldırıları ve ablukası nedeniyle yaşanan yakıt krizinin, acil müdahale kapasitesini felce uğrattığını, yakıt yetersizliği nedeniyle sivil savunmaya ait araçların yüzde 75’inin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

Bakan Tunç’tan ‘hukuk güvenliği’ açıklaması

Bakan Tunç, “Demokrasisi olmayan ülkeler hukuk güvenliğinde Türkiye’nin üstünde gösterilemez” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir