AKP’li Gökçek’ten Mansur Yavaş’a “bardak” sorusu: Ankara’dan Londra’ya kadar yol olabilecek bu bardaklar nerededir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Yolsuzluk İddiaları

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) karton bardak ve çöp poşeti ihalelerinde yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Gökçek, belediyenin yaptığı 159 milyon liralık ihalede dikkat çeken unsurlar olduğunu belirterek, “Mansur Yavaş‘a şu soruyu sormak istiyorum; Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın aldığı 45 milyon bardak nerede?” dedi.

Gökçek, üzerinde “45 milyon bardak nerede” yazan pankart ve Mansur Yavaş’ın maketi ile bir basın toplantısı düzenledi. Bardak ihalesine örnek veren Gökçek, 15 bin koli bardak alındığını ve her kolide 3 bin bardak bulunduğunu belirtti. Toplamda 45 milyon bardağın alındığını ve bu bardakların şu anda nerede olduğunu sordu.

Ayrıca, ABB’nin 2022 yılında düzenlediği ihalede 2,5 milyon bardak alındığını ve bu bardakların taziye çadırlarında kullanıldığını belirten Gökçek, 10 milyon çorba bardağının da alındığını ifade etti. Ancak, toplamda 45 milyon bardak alındığı halde bu rakamların bu izlemediğini söyledi.

Aynı zamanda 2 milyon adet çöp poşeti alındığını ve ihaleyi alan firmanın sadece ABB’den ihale aldığını ve bir yıl önce kurulduğunu kaydeden Gökçek, bu durumu da şaibeli bulduğunu belirtti.

Tüm bu iddiaların ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzluk iddialarıyla sarsıldığı görülüyor.

Related Posts

-Eğlencesine DNA testi yaptıran kadın kocasıyla kardeş çıktı

Eğlencesine DNA testi yaptıran kadın, kocası hakkında şoke eden bir gerçekle karşılaştı.

Trump Riyad’da Filistin, Lübnan ve Suriye liderleriyle görüşecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile gerçekleştireceği görüşmeye katılacağı öne sürüldü. Arap basını, toplantının bu hafta içinde Riyad’da yapılacağını duyurdu.

Van’da 3.8 ton inci kefali ele geçirildi

Van’da jandarmanın son bir haftada yaptığı denetimlerde 3 ton 820 kilogram kaçak avlanan inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan 15 kişiye ise 216 bin 905 TL idari para cezası uygulandı.

Ümit Özdağ: Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de önümüzdeki günlerde paylaşacağım

Ümit Özdağ: Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de önümüzdeki günlerde paylaşacağım

Yeni Papa yapay zekaya savaş açtı: İnsan onuruna ve adalete tehdit

Geçtiğimiz gün Katoliklerin yeni ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak seçilen Papa 14. Leo, ilk mesajında, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar oluşturduğunu belirtti. Papa 14. Leo, “Kilise, herkese kendi sosyal öğreti mirasını sunuyor.” dedi.

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir