ASUS V16 hem oyunculara hem içerik üreticilerine güçlü bir alternatif sunuyor

ASUS Yeni V16 Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

ASUS, oyun tutkunlarına ve yaratıcı profesyonellere hitap eden yeni bir dizüstü bilgisayar olan V16 modelini tanıttı. 16 inç boyutundaki bu cihaz, yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Intel Core i7-240H ya da Core i5-210H işlemcili iki farklı seçenek arasından tercih yapabiliyor. Grafik tarafında ise NVIDIA GeForce RTX 5060’a kadar uzanan bir yelpaze sunuluyor.

Ekran tarafında, 1920×1200 piksel çözünürlüğe sahip, 144Hz tazeleme oranıyla desteklenen bir IPS panel bulunuyor. 16:10 en-boy oranı ve 300 nit parlaklık değeriyle gelen bu ekran, geniş çalışma alanı ve akıcı görüntü arayanlar için ideal bir seçenek. Renk doğruluğu ise %45 NTSC seviyesinde tutulmuş.

Bellek tarafında, 5600 MHz hızında 32 GB’a kadar DDR5 RAM desteği sunulurken, PCIe 4.0 arayüzüne sahip 512 GB ya da 1 TB SSD depolama seçenekleri mevcut. Bağlantı seçenekleri arasında USB-C üzerinden DisplayPort 1.4 ve güç aktarımı desteği, iki USB-A portu, HDMI 2.1 çıkışı, 3.5 mm kulaklık girişi ve güç bağlantısı yer alıyor.

Cihazın 720p çözünürlüklü web kamerası fiziksel gizlilik kapağıyla birlikte geliyor. Ayrıca, tek bölge aydınlatmalı tam boy klavyesi, 1.7 mm tuş derinliği ve dayanıklı Mylar yüzeyli touchpad ile tamamlanmıştır. Ses sistemi, Dirac destekli ASUS SonicMaster teknolojisiyle güçlendirilmiştir.

1.95 kilogram ağırlığındaki V16 modeli, 63Wh bataryası ve 150W adaptörüyle birlikte gelir. Ayrıca, askeri düzeyde MIL-STD-810H sertifikasına sahip olduğu için dayanıklılık konusunda da iddialıdır. Kompakt yapısı ve güçlü donanımıyla V16, yüksek performansı makul ölçülerde sunarak kullanıcıları cezbetmeyi hedeflemektedir.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir