Avrupa Parlamentosu, ‘demokratik gerilemeden’ dolayı Türkiye’nin AB sürecini süresiz dondurdu

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin AB Üyelik Sürecini Durdurdu

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin jeopolitik ve stratejik öneminin, ülkedeki demokratik gerilemeyi telafi edemeyeceğini vurgulayarak, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı.

Çarşamba günü kabul edilen raporda, 367 oyla geçen kararla Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin mevcut koşullar altında yeniden başlatılamayacağı belirtildi.

Milletvekilleri, Türkiye toplumunun demokratik ve Avrupa yanlısı beklentilerine dikkat çekti ancak üyelik kriterlerinin değişmeyeceğini vurguladı.

‘TEMEL DEMOKRATİK EKSİKLER’ VAR

Raporda Türkiye hükümetinin demokratik eksikliklerini gidermede başarısız olduğu belirtilirken, Ekrem İmamoğlu’na yönelik baskılar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti eleştirildi.

Avrupa Birliği içinde, Türkiye ile ilişkilerin tam üyelik hedefi yerine yeni bir çerçevede ilerlemesi gerektiği yönünde eğilimlerin arttığı bildirildi.

Parlamento, iklim eylemi, enerji güvenliği, terörle mücadele işbirliği ve bölgesel istikrar konularında daha yakın ve stratejik bir ortaklık kurulması çağrısı yaptı.

EKREM İMAMOĞLU’NA DEĞİNİLDİ

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Türkiye’de demokratik standartların kötüleşmesinden ve eleştirel seslere yönelik baskıların artmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Son dönemdeki barışçıl kitlesel protestolara karşı orantısız müdahaleler ve delilsiz hızlı yargılamalar sert bir şekilde eleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan siyasi saldırılar da raporda yer aldı.

KUZEY KIBRIS’A TÜRK CUMHURİYETİNE SÖZLÜ SALDIRI

Parlamento, Türkiye’yi otoriterliğe daha da yaklaştırdığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’a yaptığı son “yasa dışı ziyareti” kınadı.

Bu ziyaret, Kıbrıslı Rum ve Türk toplumlarının çıkarlarına doğrudan müdahale olarak nitelendirildi.

Rapor, Türkiye’de gençler arasında yaygın olan demokratik ve Avrupa yanlısı beklentilerin, üyelik sürecinin dondurulmasına rağmen tamamen sona erdirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

-Eğlencesine DNA testi yaptıran kadın kocasıyla kardeş çıktı

Eğlencesine DNA testi yaptıran kadın, kocası hakkında şoke eden bir gerçekle karşılaştı.

Trump Riyad’da Filistin, Lübnan ve Suriye liderleriyle görüşecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile gerçekleştireceği görüşmeye katılacağı öne sürüldü. Arap basını, toplantının bu hafta içinde Riyad’da yapılacağını duyurdu.

Van’da 3.8 ton inci kefali ele geçirildi

Van’da jandarmanın son bir haftada yaptığı denetimlerde 3 ton 820 kilogram kaçak avlanan inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan 15 kişiye ise 216 bin 905 TL idari para cezası uygulandı.

Ümit Özdağ: Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de önümüzdeki günlerde paylaşacağım

Ümit Özdağ: Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de önümüzdeki günlerde paylaşacağım

Yeni Papa yapay zekaya savaş açtı: İnsan onuruna ve adalete tehdit

Geçtiğimiz gün Katoliklerin yeni ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak seçilen Papa 14. Leo, ilk mesajında, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar oluşturduğunu belirtti. Papa 14. Leo, “Kilise, herkese kendi sosyal öğreti mirasını sunuyor.” dedi.

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir