Bakan Tunç’tan ‘hukuk güvenliği’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Türkiye’ye Hukuk Güvenliğinde Ders Veren Ülkelerin İtibarı Yok”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Objektif kriterlere dayanmayan ve serbest seçimlerin bile yapılmadığı, demokrasisi olmayan ülkelerin, Türkiye’nin üstünde hukuk güvenliğinde gösterilmesinin hiçbir inandırıcılığı olamaz.” açıklamasını yaptı. Açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu yargımıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saygısızlıktır. Bunu tekrar eden siyasetçiler var.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin hukuk sisteminin sağlamlığını ve güvenilirliğini vurgulayarak, benzeri olmayan bir yapıya sahip olduğunu ve hukukun üstünlüğü ilkesine sonuna kadar bağlı olduğunu belirtti. Tunç, Türkiye’nin demokratik standartları ve insan hakları konusundaki çalışmalarını da dile getirdi.

Yılmaz Tunç, Türkiye’nin yargı bağımsızlığına olan bağlılığını hatırlatarak, hukukun üstünlüğünü korumak adına her türlü adımı atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca Tunç, uluslararası alanda Türkiye’nin hukukun üstünlüğü konusunda gösterdiği çabayı da vurguladı.

Related Posts

İtalya’da volkanik bölgede deprem! (30 Haziran 2025)

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünden (INGV) yapılan açıklamaya göre, bugün yerel saatle 12.47’de (TSİ 13.47) merkez üssü Bacoli beldesi olan, yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde, 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Basında yer alan …

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

Tülay Hatimoğulları’ndan ‘süreç’ ile ilgili yeni açıklama

Süreçle ilgili açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bizler bunu başarabilirsek Türkiye coğrafyasında biliyoruz ki sadece Türkiye’de değil biz aynı zamanda Orta Doğu’nun barışına öncülük edebilecek durumda oluruz” dedi.

Düğünde korkutan anlar: Ateş açıp panik yarattılar

Malatya’da bir düğünde 3 kişi tarafından havaya tabancayla 45 el ateş açıldı. Halay çekenlerin ve çocukların panik yaşadığı o anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Özgür Özel, Berlin’de düzenlenen SPD Kongresi’nde ayakta alkışlandı: ‘Dayanışmamız kardeş partimiz CHP ile…’

CHP lideri Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin kongresinde selamlamalar sırasında ayakta alkışlandı. O anlar, sosyal medyada gündem oldu.

Bir ilçede daha kent lokantası açıldı

Beykoz Belediyesi, Ortaçeşme Mahallesi’nde Kent Lokantası açtı.