Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

TCMB Faiz Artırımı Sonrası Bankalar Harekete Geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), en son para politikası kurulu toplantısında politika faizini yüzde 46 seviyesine yükseltti. Bu kararın ardından bankalar da hızla harekete geçerek mevduat faizlerini güncelledi. Piyasada birçok banka, yatırımcılara yıllık yüzde 50’ye varan faiz oranları sunarken, bazıları da hoş geldin faizi adı altında faiz oranlarını yüzde 52’ye kadar çıkardı.

Yatırımcılar Mevduatı Tercih Ediyor

Borsa’nın değer kaybettiği, dövizin mevduat getirilerine geride kaldığı ve altının dalgalı seyrettiği bu dönemde, mevduatın cazibesi artarak devam ediyor. Fon performanslarının zayıf olması da yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri TL mevduata yönlendiriyor.

100 bin TL ve 1 milyon TL Mevduat Kazançları

Yapılan hesaplara göre, mevcut faiz oranlarıyla, 100 bin TL’yi bir aylık mevduata yatıran bir kişi, vade sonunda yaklaşık 3.700 TL faiz geliri elde ediyor. Benzer koşullarda 1 milyon TL’yi değerlendiren bir yatırımcı ise yaklaşık 37.200 TL kazanç sağlıyor.

Bileşik Faizle Yüzde 63’e Ulaşan Getiri

Mevduatını yıl boyunca anapara artı faiz güncellemesiyle yenileyen yatırımcılar için durum daha da avantajlı. Faiz oranlarının sabit kaldığı varsayımıyla, bileşik faiz oranı yıl sonunda yüzde 63’e yaklaşıyor. Örneğin, 1 milyon TL’yi bu şekilde değerlendiren bir yatırımcı, yıl sonunda brüt 1 milyon 632 bin TL faiz geliri elde edebiliyor.

Ancak bu brüt kazançtan stopaj kesintileri düşüldüğünde net getiri bir miktar düşebiliyor. Yine de mevcut piyasa koşullarında, mevduatın sunduğu en yüksek reel getiri olduğu görülüyor.

Related Posts

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar martta geriledi

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

e-ticaret platformlarında satılmalar devam ediyor. Online e-ticaret pazaryeri n11 resmen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF Holding’in oldu. bu satılmayla beraber Türkiye’de yerli e-ticaret platformu kalmadı.

Avrupalılar ABD ürünü almıyor

ABD Başkanı Trump’ın ticaret savaşları, Avrupa’da Amerikan ürünlerine karşı ciddi bir tüketici tepkisine yol açtı.

Borsa İstanbul Fed öncesi şaşırttı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dalgalı seyreden küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü yüzde 0,25 yükselişle 9.134,68 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 22,49 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 83,6 milyar lira oldu …

CHP’li Gürer: Don arpanın verim ve rekolte kaybına yol açtı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai dondan zarar gören tarım ürünlerini yerinde inceleyerek üreticilerin sorunlarını dinledi. Gürer, “Donla ilgili tablo zaman geçtikçe daha belirgin hale geliyor ve arpanın farklı bölgelerinde verim ve rekolte kaybına yol açıyor” dedi

Bakan Bolat: e-Ticaret hacmi 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2024 yılı itibariyle e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 61,7’lik bir artışla 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı. Perakende e-ticaret ise 2023 yılına göre yüzde 63,7 artışla 1 trilyon 619 milyar liraya yükseldi. Genel ticaret içinde e-ticaretin payı yüzde 19” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir