BYD CHANGZHOU, Safiport Limanı’na Ulaştı
Çin merkezli otomotiv şirketi BYD’den yapılan açıklamaya göre, gemi 25 Şubat’ta Çin’in Ningbo Limanı’ndan ayrılarak teslimat yapmak üzere yola çıktı. BYD CHANGZHOU, neredeyse 39 günlük yolculuğun ardından dün Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Safiport Limanı’na sorunsuz bir şekilde ulaştı.
Çanakkale Boğazı ve Osmangazi Köprüsü’nden geçerken görüntülenen 7 bin araç kapasiteli gemi, 199,9 metre uzunluğunda ve 38 metre genişliğinde. Gemi, 69 bin 250 brüt tonajı ve 21 bin 400 net tonajı sayesinde geniş ölçekli sevkiyatları verimli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
Çift yakıtlı tahrik sistemiyle çalışan gemi, sıvılaştırılmış doğal gaz kullanarak karbon emisyonlarını azaltıyor. Bu da çevreci bir teknolojiyle küresel sürdürülebilirlik hedeflerine destek oluyor.
BYD, Türkiye Pazarında Yenilikçi Modellerini Sunmaya Devam Ediyor
BYD, Türkiye’de sunulan yeniliklerle birlikte yeni araç sevkiyatlarıyla pazardaki varlığını daha da güçlendiriyor. Türk tüketicilerin şirketin modellerine gösterdiği ilgi, markanın pazardaki konumunu daha da sağlamlaştırıyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2025’in ilk çeyreğinde Türkiye Binek Otomobil Pazarı’nda en büyük büyümeyi gösteren marka BYD oldu.
Şirket, Türkiye pazarında sunulan modellerine devam ederken, mart ayında TANG modelini piyasaya sürdü. DOLPHIN, ATTO 3, SEAL U DM-i, SEAL U EV, HAN, SEAL AWD ve TANG modelleriyle birlikte Türkiye’de sunulan model sayısını 7’ye çıkardı.
Şirket, nisanın ikinci yarısında DOLPHIN’in yeni Comfort donanımını ve yılın üçüncü çeyreğinde ise SEALION 7’yi Türkiye pazarında müşterileriyle buluşturarak ürün yelpazesini genişletmeye devam edecek.
BYD, Fosil Yakıtlı Araç Üretimini Sonlandıran İlk Marka Olarak Öne Çıkıyor
2022’de fosil yakıtlı araç üretimini sonlandıran ilk otomobil markası olan BYD, dünya çapında 10 milyon elektrikli ve plug-in hibrit araç üretimine ulaşan ilk firma olma başarısını gösterdi. BYD, ilk 5 milyon yeni enerji aracını 15 yılda, sonraki 5 milyon aracı ise yalnızca 15 ayda üreterek hızlı bir büyüme süreci yaşadı.
Şirket, 2023 yılında şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçlardan oluşan yeni enerjili otomobil satışlarında dünya lideri olurken, geçen yıl 4 milyondan fazla yeni enerjili araç sattı. BYD’nin bu başarısı, daha temiz ve sürdürülebilir bir geleceğe olan kararlılığını bir kez daha kanıtlıyor.
More Stories
Samsunlular şokta! 52 yıl sonra kapanıyor
20 milyon öğrenci ders başı yapacak!
Vatandaştan elektrik zammına tepki: ‘Televizyon ışığında oturuyoruz’