Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

2

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Edirne’de Balkanlar İle İftar Programında Bulundu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de Selimiye Camii meydanında gerçekleştirilen 5 bin kişilik iftar programına katıldı. Yılmaz, Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin 37 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu vurgulayarak, “Balkanlar’ın birlik ve beraberliğe, çatışma ve kavgaya değil, ihtiyacı var” dedi.

Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu, Selimiye Meydanı’nda 5 bin kişinin katıldığı iftar programı düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra 11 Balkan ülkesinden devlet temsilcilerinin katıldığı program, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası ve Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müziği Topluluğu’nun ilahi konseri ile başladı. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla devam eden programda, ezanın okunmasıyla 5 bin kişi topluca iftar açmanın sevincini yaşadı.

Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 11 Balkan ülkesinden insanları bir araya getirmenin mutluluğunu dile getirdi. Sezer, bu tür organizasyonlar sayesinde binlerce insanın gönüllerinin bir araya geldiğini belirterek, “Edirne, tarih boyunca Balkan coğrafyası için köprü görevi görmüş ve tüm Balkanları bir araya getirmiştir. Bugün, Aşçı Yahya Baba’nın gönül sofrasında bir araya gelerek dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin 37 milyar dolarlık ticaret hacmine dikkat çekti. Yılmaz, hedeflerinin çok daha yüksek rakamlara ulaşmak olduğunu belirterek, Balkanların çatışma değil birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Balkan coğrafyasının tüm halklarını kucaklayarak ortak bir gelecek inşa etme çabasında olduklarını ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin Balkanlar için kapı olduğu Edirne’nin önemini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun da, Selimiye Camii’nin gölgesinde bir araya gelen vatandaşları selamlayarak konuşmasına başladı. Argun, Diyanet olarak 90 bin camide iyilik haftasını dünyaya yayacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu projeye verdiği önemi vurguladı. – EDİRNE

Mehmet Şimşek