Deodorantı bir de böyle sıkın: Yıllardır yanlış biliniyormuş, ter kokusu böyle yok oluyormuş

Deodorant Kullanımı ve Etkili Yöntemleri

Deodorant seçerken sadece kokusu veya içeriği değil, aynı zamanda doğru kullanım yöntemi de oldukça önemlidir.

Dermatologlar, birçok insanın marketlerden veya eczanelerden satın aldığı deodorantları yanlış kullandığını belirtiyor. Toulouse Üniversitesi Hastanesi’nde tıp stajyeri Carla Valette, TikTok hesabında yaptığı açıklamada, deodorantın etkilerini maksimize etmek için farklı bir kullanım şekline dikkat çekiyor:

Deodorantı Gece Kullanın

“Bu öneri garip gelebilir, ancak deodorantı sabah değil, gece yatmadan önce kullanmalısınız.”

Uzmanlar, gece saatlerinde ter bezlerinin daha az aktif olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, deodorantı temiz koltuk altlarına, tercihen duştan sonra uygulamak, ürünün daha derinlemesine emilerek daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca uzmanlar, gece kullanılan deodorantın gün içinde tekrarlanmaması gerektiğini vurguluyor ve bu yöntemin gereksiz uygulamalardan kaçınmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Eğer gece daha aktif bir yaşam sürüyorsanız ve gündüzleri uyumayı tercih ediyorsanız, deodorant kullanımınızı sabah saatlerine kaydırmanız gerekebilir.

Uzmanlar, deodorantı en az hareket etmediğiniz dönemden hemen önce uygulamanın etkisini artırdığını belirtiyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma da bu yöntemin etkili olduğunu doğruluyor.

Bu bilgiler, deodorantların neden “24 saat etkili” olarak pazarlandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Gece yatmadan önce uygulanan ürünler, 8-12 saat boyunca emilip etkisini gösteriyor ve sonraki 12 saat boyunca işte veya spor yaparken kullanılabiliyor.
Bu nedenle, işe yaramadığını düşündüğünüz deodorantı çöpe atmadan önce, uygulama zamanınızı değiştirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü

Çocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

e-Nabız’a yeni özellikler geldi

e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?