Dokuz gazeteci gözaltına alındı

Gazeteciler Gözaltına Alındı

Ferit Zengin/Haber Merkezi- Gözaltına alınanlar arasında foto muhabirleri Bülent Kılıç, İBB foto muhabiri Kurtuluş Arı, AFP foto muhabiri Yasin Akgül, NOW muhabiri Ali Onur Tosun, BirGün yazarı Barış İnce, Sendika.Org muhabiri Zişan Gür ve gazeteciler Hayri Tunç ile Zeynep Kuray ve belediye basın bürosunda çalışan Gökhan Kam gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gazetecilerin bir kısmının eylem sahasında suç üstü, bir kısmının ise savcılık kararıyla ikamet adreslerinde gözaltına alındıkları öğrenildi. Gazetecilerin eylemlere katılıp provokasyon amaçlı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Related Posts

TCMB’den Paybull hakkında iptal kararı

Merkez Bankası (TCMB), Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’nin faaliyet izninin iptaline karar verdi.

Ahmet Hakan: Erdoğan’a uçakta gazeteciler soru sormuyorlarmış. Herkes istediği soruyu sorabiliyor kimseye yasak denmiyor

Ahmet Hakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik uçakta soru sorulamadığına yönelik iddiaları yalanladı ve “Erdoğan’ın yurtdışı seyahatlerinden dönerken uçakta gazeteciler soru sormuyorlarmış. Herkes istediği soruyu sorabiliyor. Kimseye “Bu soru yasak, sorulamaz” denmiyor” dedi.

İspanyol denizci İsrail’i mahkemeye verdi: Savaş suçu

İspanyol gemi makineleri teknisyeni Sergio Toribio, İsrail’in uluslararası sularda Gazze’ye giden insanı yardım gemisi Madleen’e düzenlediği baskın nedeniyle İspanya Ulusal Mahkmesine “savaş suçu” şikayetinde bulundu.

Avrupa ülkesinden yarım milyon kişiye çalışma vizesi

Düşen doğum oranları ve artan ölüm sayılarının yarattığı demografik baskıya dikkat çekem yetkililer Avrupa ülkesinde 500 bin kişiye iş vizesi verileceğini duyurdu.

Çin, Tayvan BM üyeliğine karşı çıktı: ‘Topraklarımızın ayrılmaz bir parçası’

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Tayvan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşlara katılım hakkı olmadığını öne sürdü. Ning, Tayvan’ın bunun için “hiçbir dayanağı, gerekçesi ya da hakkı” bulunmadığını kaydetti.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.