e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Sağlık Bakanlığı e-Nabız’a Yeni Güncelleme ile Biyometrik Giriş ve Karekod Özellikleri Eklendi

Sağlık Bakanlığı’nın dijital sağlık platformu e-Nabız’a, yeni güncelleme ile ‘Biyometrik Giriş’, ‘Karekod’ uygulaması ile ilaç satın alma gibi birçok yeni özellik getirildi. e-Nabız’da kullanıcı sayısı da 78,5 milyona ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılında hizmete aldığı dijital sağlık platformu e-Nabız ile tüm vatandaşlar, sağlık geçmişlerine cep telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarından 7 gün 24 saat erişebiliyor. Bu platform üzerinde laboratuvar tahlilleri, radyolojik görüntüler, reçete ve ilaç bilgileri gibi detaylı bilgiler yer almakta olup, vatandaşlar bu bilgileri istedikleri süre boyunca hekimleri veya yakınlarıyla paylaşabiliyor. Ayrıca, e-Nabız profili farklı dillerde görüntülenebilir ve randevu alınabilirken, giyilebilir teknolojiler de entegre edilebilmektedir.

Salgın ve Afetlerle Mücadelede Önemli Rol Oynayan e-Nabız

Koronavirüs salgını sürecinde e-Nabız, salgınla dijital mücadelede etkili bir rol oynamıştır. Aynı zamanda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından da depremzedeler için önemli bilgiler sunmuştur. ‘Doğal Afet Bilgilendirme’ sekmesi ve ‘Fotoğrafla Sorgulama’ özelliği sayesinde, deprem ve afet durumlarında vatandaşlar bilgilendirilmekte ve sevdiklerinin konumları hakkında bilgi edinebilmektedir.

Yeni Güncelleme ile Gelen Özellikler

10 Haziran’da güncellenen e-Nabız, artık daha kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Biyometrik giriş seçenekleri olan parmak izi ve yüz tanıma ile hızlı ve güvenli bir erişim sağlanmaktadır. Ayrıca, ilaç satın alma için karekod yöntemi ve reçete paylaşımı da kullanıcıların işlerini kolaylaştırmaktadır. Son güncelleme ile birlikte platforma birçok yeni özellik eklenmiş ve kullanıcı sayısı 78,5 milyona ulaşmıştır.

Related Posts

Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü

Çocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

The Wall Street Journal yazdı: Zayıflama iğneleri sadece kilo verdirmiyor

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal, Ozempic ve benzeri zayıflama iğnelerinin sadece şeker ve obezite değil; kalp, karaciğer, artrit, uyku apnesi ve Alzheimer gibi birçok hastalıkta da umut verdiğini yazdı. Ancak uzmanlar uyarıyor: Bu ilaçlar herkese göre değil. Bilinçsiz kullanım, beslenme bozukluğu ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca maliyet, yan etki ve erişim hâlâ büyük engel.

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

Yılan sokmasına karşı ilk yardım nasıl yapılmalı? İşte doğru adımlar

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Aygün, yılan sokmalarına karşı bilinçli ve sakin davranmanın hayat kurtarabileceğini belirtti.