Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın efsane kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen, kulüp tarihinde tüm branşlarda 675 ile en fazla maça çıkan ve tüm branşlarda 22 kupayla en çok kupa kazanan oyuncu oldu.
Örnek bir işe imza atan eski basketbolcu, dünya şampiyonalarından olimpiyatlara, Fenerbahçe’de kaldırdığı kupalardan kulübün Avrupa Ligi’nde oluşturduğu geleneğe ve parkelere veda ettiği ana kadarki bütün hikayesinin anlatıldığı “Kaptan” isimli kitabının tüm gelirini, deprem felaketiyle sarsılan illerdeki öğrencilerin eğitimi için bağışladı.
Kitabının tüm gelirini, ortaöğretim burs projesiyle öğrencilerin eğitimini tamamlamasına destek olabilmek için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesine bağışlayacağını açıklayan Birsel Vardarlı Demirmen, bu adımıyla önemli bir farkındalık yarattı.
Kaptan Demirmen için, 22 Aralık 2019’da düzenlenen jübile maçının bilet gelirleri de Anadolu’daki kız çocuklarının eğitimleri için bağışlanmıştı. (AA)