Forbes uyarıyor: Türkiye’de görülmesi gereken 10 müze

Amerika’nın saygın dergilerinden Forbes, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken müzelerin listesini çıkardı. Joe Yogerst’in kaleme aldığı yazı “Harika müze destinasyonları olarak Paris, Londra ve New York’la yarışabilmek zordur. Ama Türkiye hem nitelik hem de nicelik açısından onlarla eşit” ifadelerine yer verdi.

Yazıda, Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Efes Antik Kenti, Antalya Müzesi de yer alırken bu lokasyonların dışında görülmesi gereken 10 müze daha paylaşıldı. Forbes’e göre, turistlerin Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Efes Antik Kenti, Antalya Müzesi dışında görmesi gereken 10 müze şu şekilde;

BAKSI MÜZESİ (BAYBURT)

YENİ TROYA MÜZESİ (ÇANAKKALE)

İSTANBUL SİNEMA MÜZESİ

CERMODERN (ANKARA)

İZMİR ÇAMLIK SELÇUK TREN MÜZESİ

CHEZ GALİP SAÇ MÜZESİ (NEVŞEHİR)

SAKIP SABANCI (İSTANBUL)

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ (GAZİANTEP)

KENAN YAVUZ ETNOGRAFYA MÜZESİ (BAYBURT)

TÜRK HAMAM MÜZESİ (ANKARA)

Related Posts

2025 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı? MEB LGS 2.nakil sonuçları nasıl sorgulanır?

2025 LGS 2. nakil başvuru sürecinin 12 Ağustos’ta tamamlanmasının ardından, binlerce öğrenci şimdi 2. nakil tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki, 2025 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı? MEB LGS 2.nakil sonuçları nasıl sorgulanır?

Prens Harry ve Meghan Markle yeni Netflix projesinde bir arada olacak

Prens Harry ve Meghan Markle yeni Netflix projesinde bir arada olacak

Üniversitelerde yeni açılan bölümler öğrencilerini bekliyor: İşte geleceğin meslekleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geleceğin mesleklerine yönelik istihdam odaklı 27 yeni yükseköğretim programını hayata geçiriyor.

Vogue dergisinde Guess modeli yapay zeka çıktı… Moda emekçilerinden tepki geldi

Guess’in Vogue Amerika’da yayınlanan reklamındaki “kusursuz” mankenin yapay zekayla üretildiği ortaya çıktı. Moda dünyası, etik ve meslek kaybı endişeleriyle sarsıldı.

Ertuğrul Özkök: Şahitliğini yaptığınız arkadaşın balayı yatağına girer misiniz?

Ertuğrul Özkök: Şahitliğini yaptığınız arkadaşın balayı yatağına girer misiniz?

MEB’de tasarruf uğramadı

Sahibi olduğu tapulu mülklerini, STK adı altındaki dernek ve vakıflara ücretsiz devreden MEB, sonra da il ve ilçe milli eğitimlerde hizmet vermek için İstanbul’dan Diyarbakır’a, 9 milyon 305 bin TL para ödeyip kiraya çıktı. Hizmet binası olmayan MEB, otel konseptinde öğretmenevi, yurt ve kiralara yılda 271 milyon 683 bin TL ödedi.