Google Play Store’daki uygulama sayısı yarıya düştü: Bu düşüşün sebebi ne?

Google Play Store’da Bulunan Uygulama Sayısı Büyük Oranda Azaldı

Üçüncü taraf Android uygulama mağazaları bulunsa da, Google Play Store uygulamalar için bir numaralı adres ve bir Android telefona sahip olan herkes, bunu biliyor. Ancak Android sahipleri, Google Play Store’da bulunan Android uygulamalarının sayısının son 18 ayda büyük ölçüde düştüğünün muhtemelen farkında değil.

Bir analize göre, Google Play Store’daki uygulama sayısı 2024’ün başından bu yana %47 oranında azaldı. 2024’ün başında Google Play Store dünya çapında 3,4 milyon uygulamaya ev sahipliği yapıyordu. Ancak şimdi, Nisan 2025’te yaklaşık 1,8 milyon uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Bu, kısa bir süre içinde hızlı bir düşüş anlamına geliyor.

Uygulama sayısındaki düşüşün sebepleri

Google, Play Store’u temizlemek ve kaliteyi artırmak için çaba harcıyor. Temmuz 2024’te Android uygulamaları için asgari kalite gereksinimlerini yükselteceğini duyurmuştu. Ayrıca, yeni politikalar da uygulamaya konuldu.

  • Genişletilmiş doğrulama standartları seti
  • Uygulamaları test etmek için yeni geliştirici hesaplarının zorunlu hale getirilmesi
  • Uygulamaların yayınlanmadan önce incelemek için daha fazla zaman ayrılması

Yüzeysel olarak Android sahipleri, seçilebilecek daha az Android uygulaması olduğu için mağdur hissedebilir. Ancak şimdi market, çöp uygulamalardan temizlendiği için geriye kalanlar daha yüksek kalitede uygulamalar sunuyor. Ayrıca, spam ve dolandırıcı uygulamalardan arındırılmış olması güvenliği artırıyor. Bu durum, Google’ın kullanıcıları koruma amacına uygun bir adım olarak görülebilir.

Related Posts

D vitamini almak yaşlanmayı yavaşlatıyor

Geniş ve uzun vadeli bir çalışmanın sonuçlarına göre, D vitamini takviyesi almak biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor. Araştırmaya göre vitaminin etkisi ortalama üç yıl.

Kazandığı dünya 3.lüğü ile Yozgat’ın gururu oldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinden yetişen genç kickboks sporcusu Semanur Erdem, Antalya’da düzenlenen 10. Uluslararası Kickboks Dünya Kupası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.