Hastaneye doktora gidenler dikkat: Yüzde 542 zam geldi

Sağlıkta Yeni Düzenlemeler: Katılım Payları Gözden Geçirildi

Sağlık alanında önemli değişikliklere gidilerek, katılım payları üzerinde yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan güncellemeyle birlikte, sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde birinci basamak sağlık hizmeti alındığında hekim ve diş hekimi muayenelerinden artık katılım payı alınmayacak.

Devlet hastaneleri gibi ikinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda muayene katılım payı 20 lira olarak belirlendi. Üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde ise katılım payı 45 lira olarak uygulanacak.

Aile hekimlerinin sevk ettiği hastalara yapılan muayenelerde ise belirlenen katılım payları yüzde 50 indirimli olarak tahsil edilecek. Yapılan düzenleme 15 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve aynı zamanda 10 gün geriye dönük olarak uygulanacak.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, eğitim araştırma hastanelerindeki muayene ücretlerine yüzde 542 oranında zam yapıldığı bilgisi verildi. Bu kapsamlı düzenlemelerle sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılırken, vatandaşların da katılım paylarındaki yükü hafifletilmeyi hedefleniyor.

Related Posts

Akaryakıta çifte zam geldi!

Savaş öncesi yaşanan yükseliş de eklendiğinde aylık artış yüzde 20’yi geçti

Fed yetkilisinden faiz indirimine yeşil ışık

ABD Merkez Bankası yöneticilerinden Christopher Waller, Fed’in faiz indirimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Waller, Fed’in gelecek ay faiz indirimine gidebileceğini belirtti.

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 740 milyon dolarlık finansman

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 740 milyon dolarlık finansman

Kısa vadeli dış borç stoku azaldı

Kısa vadeli dış borç (KVDB) stoku, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalarak 168,4 milyar dolar oldu.

TÜİK yayımladı: Sanayide sert düşüş!

TÜİK, nisan ayına ilişkin ücretli çalışan verilerini paylaştı. Üç ana sektördeki değişim dikkat çekerken, bazı sektörlerde düşüş yaşandı. Açıklanan veriler, istihdamın yönünü ortaya koydu.

Kuraklık alarmı: Türkiye’nin hububat merkezinde hasat erken başladı

Yozgat’ta arpa hasadı kuraklık nedeniyle erken başladı.