İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da Deprem Sonrası Online Alışverişte Talep Patlaması!

İstanbul’da en büyüğü 6,2 şiddetinde olan depremlerin ardından online alışverişte, afet durumlarında kritik öneme sahip ürünlerin aranması ve satışı katlandı. E-ticarette en çok aranan ürün deprem çantası olurken, çadır siparişleri 5,5 kat arttı.

İstanbul’da yaşanan depremlerin etkisiyle büyük panik yaşayan ve artçı sarsıntılar devam ederken, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar afet durumlarında ihtiyaç duyabilecekleri ürünlere yönelik taleplerini artırdı. Deprem çantası, deprem düdüğü, çadır, powerbank ve termos gibi ürünlere olan ilgi, e-ticaret sitelerinde yoğun bir talep oluşmasına neden oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, depremin ardından belirli ürünlere talebin arttığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında hızla bir komite oluşturduklarını belirten Çevikoğlu, belirli ürünlerde “fiyat kilidi” uyguladıklarını ve bu sayede fahiş fiyat artışlarını engellediklerini vurguladı.

Talepte yaşanan artışlara karşın, fiyat artışlarına karşı önlem aldıklarını dile getiren Çevikoğlu, “Perakendede bir dükkanda fiyat kontrolü zor olabilir ancak online platformlarda kontrol etmek daha kolaydır. İstanbul depreminin ardından çadır, batarya, yağmurluk, konserve gibi ürünlerde ciddi artışlar yaşanmıştır. Bu süreçte tüketicilere güvenli alışverişi hatırlatmak istiyoruz. Tüketicilerin ‘Güven Damgası’ olan platformlardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

– Çadır Siparişleri 5,5 Kat Arttı

Hepsiburada’dan alınan bilgilere göre, 23-24 Nisan tarihlerinde deprem çantaları, deprem düdükleri, çadırlar, powerbank’ler ve termos gibi afet durumlarında kritik rol oynayan ürünler en çok arananlar arasında yer aldı.

Deprem sonrası en çok talep gören ürünler arasında deprem çantası birinci sırada yer alırken, çadır siparişlerinde 5,5 katlık bir artış yaşandığı, uyku tulumu siparişlerinde ise bir önceki güne göre %250 artış gözlendiği belirtildi.

Related Posts

Tahıl ambarı ranta kurban edilecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, “Bu bölge ayçiçeği, tahıl deposu. İstanbul’u, Marmara’yı besleyen bir tarım bölgesi. Burayı rant uğruna talana açarsanız kıtlık çekeriz” dedi.

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir