İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

Tarkan ve Grup Yorum bir araya mı geliyor? Grup Yorum üyesi açıkladı

Başı mahkemelerden kurtulmayan ve terör örgütü davalarından yargılanan Grup Yorum ile ünlü Megastar Tarkan bir araya mı geliyor? Grup Yorum üyesi Bahar Kızılaltun sorulan soruya bakın nasıl cevap verdi

HSK kararnamesi açıklandı: İmamoğlu’nun diploma davasına bakan hakim değişti!

HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı. Buna göre adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda 338 hakim ve savcının görev yeri değişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul İdare Mahkemesi’nde süren ‘diploma’ davasına bakan 5. İdare Mahkemesi Başkanı’nın da görev yeri değişti.

Norveç’in İsrail büyükelçiliğine el bombalı saldırı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Norveç’in Tel Aviv Büyükelçiliği’nin konutuna el bombası atıldığını bildirdi.

AKP’li üye konuştu! İBB meclisi birbirine girdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Haziran ayı 3. oturumunda AKP’li üye Muhammet Kaynar’ın kürsüden İBB soruşturmasına dair kullandığı ifadeler tartışmaya sebep oldu. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce meclis birleşimine ara verildi

Kod adı C: MI6’in başına 116 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın atandı

Kod adı C: MI6’in başına 116 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın atandı

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsrailli Bakan Saar’a sert tepki: Günümüzün Nazi yönetimi olan bir ekibin üyesi

Haddini aşan İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar’a AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert sözlerle tepki gösterdi. Saar’ın işgalci, soykırımcı ve günümüzün Nazi yönetimi olan bir ekibin üyesi olduğunu belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımız soykırımcı Nazi zihniyetine karşı insanlık vicdanını temsil etmektedir. Tüm dünya bunu böyle bilmektedir.” dedi.