Kamu işçilerine sunulacak teklifin tarihi belli oldu

Kamu Çalışanlarının Zam Talepleri Görüşmelerde

Bankalar, karayolları, elektrik üretim santralleri, demiryolları, hastaneler gibi kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 600 bin kamu işçisi ve aileleri, zam oranı konusunda yapılan görüşmeleri bekliyor.

Hükümet, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) aracılığıyla kamu işçilerine ikinci teklifini sunmaya hazırlanıyor. TÜHİS, teklifi yarın açıklayacak.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’e yapılan ‘ikinci teklif’ çağrılarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında TÜHİS aracılığıyla ikinci teklifi sunacaklarını duyurdu.

Işıkhan, geçen hafta TÜHİS aracılığıyla ilk teklifi verdiklerini hatırlatarak, “Bu hafta içinde inşallah ikinci teklifi yine TÜHİS aracılığıyla sendikalara ileteceğiz” dedi.

Kamu-Sen’in taleplerine ilişkin konuşan Işıkhan, Ağustos ayında memurlarla toplu sözleşme sürecini başlatacaklarını ve kamu görevlilerinin de taleplerini masaya yatıracaklarını belirtti.

TÜHİS’in Zam Teklifi Tartışma Yarattı

2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, TÜHİS’in sunduğu teklife göre ilk 6 ay için %16, ikinci 6 ay için %8 zam teklif etmesi işçi ve sendikaların tepkisine neden oldu. Bu teklif, sendikaların beklentilerinin altında kaldı.

Durum karşısında Türk-İş, eylem planları yapma kararı aldı. Kamu tarafının ise bu hafta ikinci teklifi sunması bekleniyor.

“İnsanların Geçinebileceği Ücretler Öneriyoruz”

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, işçilerle birlikte yaptığı açıklamada hükümetten makul ücretlerle masaya oturulmasını ve sonuca varılmasını beklediklerini ifade etti.

Sendikaların Talepleri

Türk-İş ve HAK-İŞ, 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sundukları ortak teklifte, günlük en düşük ücretin 1800 liraya çıkarılması ve 2025 yılı için %50 ilave zam talep etti.

Related Posts

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Borsa’dan iki yılın en hızlı günlük yükselişi: Önceki kapanışa göre yaklaşık 550 puan arttı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 artışla 9 bin 948,51 puana yükselerek son iki yılın en hızlı günlük yükselişini kaydetti. Bankacılık endeksi yüzde 9,64 ile en çok kazandıran sektör olurken, günlük işlem hacmi 165 milyar lira olarak gerçekleşti.

AKP’den açıklama geldi: En düşük emekli aylığına düzenleme olacak mı?

AKP’den açıklama geldi: En düşük emekli aylığına düzenleme olacak mı?

Açlık sınırı asgari ücrete dayandı: Yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı!

TÜRK-İŞ’in haziran ayı verilerine göre açlık ve yoksulluk sınırı arttı. Gıda harcamalarındaki yükseliş dikkat çekti.

Sigaraya ÖTV zammı yolda: 5 ile 8 TL arasında zam bekleniyor

Sigaraya ÖTV zammı yolda: 5 ile 8 TL arasında zam bekleniyor

Akaryakıtta gece yarısı fiyat değişti: Motorine zam geldi

Brent petrol fiyatlarında süren dalgalanma akaryakıt piyasasını sarsmaya devam ediyor. 28 Haziran itibarıyla motorine 1,14 TL zam geldi. Zamla birlikte motorin fiyatı birçok kentte yeniden 50 TL sınırını aştı. Güncel akaryakıt fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir’de farklılık gösteriyor.