Katar Emiri Şeyh Temim, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

AA

Katar Emirlik Divanı, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair yazılı bir açıklama yayınladı.

İKİ LİDERİN GÖRÜŞMESİNDE ELE ALINAN KONULAR

Açıklamada, görüşmede, ikili işbirliği ilişkilerinin güçlendirilmesi ve buna ek olarak Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki gelişmelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası düzeyde ortak öneme sahip son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

MACRON’UN FİLİSTİN’İ TANIMA SÖZLERİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Mısır ziyaretinin ardından “France 5” kanalına verdiği röportajda, “(Filistin’i) tanımaya doğru ilerlemeliyiz ve önümüzdeki aylarda buna varabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Macron, Filistin’in tanınması konusunu Suudi Arabistan ile birlikte uluslararası bir konferansta çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtmişti.

İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne saldırılar düzenlemesinin ardından, İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, Ermenistan, Bahamalar, Trinidad, Tobago, Jamaika ve Barbados gibi ülkelerin Filistin’i tanıma kararları almasıyla, Filistin’i tanıyan ülke sayısı 146’ya yükselmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Avrupa ülkesinden yarım milyon kişiye çalışma vizesi

Düşen doğum oranları ve artan ölüm sayılarının yarattığı demografik baskıya dikkat çekem yetkililer Avrupa ülkesinde 500 bin kişiye iş vizesi verileceğini duyurdu.

Çin, Tayvan BM üyeliğine karşı çıktı: ‘Topraklarımızın ayrılmaz bir parçası’

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Tayvan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşlara katılım hakkı olmadığını öne sürdü. Ning, Tayvan’ın bunun için “hiçbir dayanağı, gerekçesi ya da hakkı” bulunmadığını kaydetti.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.

Netanyahu’nun oğlu Avner korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi.

Amerika’yı sallayan Müslüman sosyalist Mamdani Trump’ın boy hedefi oldu

Hint asıllı Müslüman siyasetçi Mamdani’nin Demokratların New York Belediye Başkanı adayı olması ABD siyasetini sarstı. Başkan Trump’ın “sınırdışı” etmekle tehdit ettiği Mamdani, Demokratları da böldü.

Lübnan Başbakanı Selam: ‘İsrail işgali sürdükçe kalıcı istikrar mümkün değil’

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmındaki işgalini ve saldırılarını sürdürdüğü sürece ülkede kalıcı istikrarın sağlanamayacağını belirtti.