Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri kimlerdir?

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleriyle Tanışın

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev yapan isimleri merak mı ediyorsunuz? İşte detaylar…

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleri

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği oluşturulan politika kurullarındaki atamalar açıklandı. Toplamda 16 kurul üyesi, kültür ve sanat politikalarını şekillendirmek için görev yapıyor.

Bu kurulda görev alan isimler arasında Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Aram Kuran, Gökhan Yazgı, Dr. Havva Hümeyra Şahin Oktay, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Dr. Mustafa Sinan Genim, Orhan Gencebay, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Prof. Dr. Yusuf Özkır gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nda ise eğitim alanında uzman isimler görev yapıyor. Kurulda Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ahmet Akça, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Atilla Arkan, İbrahim Taşel, Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Sinan Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Şule Alan, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Alpaydın gibi isimler bulunuyor.

Bununla birlikte, Ekonomi, Güvenlik, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ve Gıda, Hukuk, Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulları da farklı alanlarda uzman kişilerden oluşuyor. Her bir kurul, kendi alanında politika oluşturmaya, geliştirmeye ve uygulamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Eğer siz de kültür ve sanat politikalarının belirlenmesinde rol alan bu isimleri merak ediyorsanız, listedeki diğer kurullar ve üyeleri ile ilgili detayları inceleyebilirsiniz.

Related Posts

Google duyurdu: Sezen Aksu’dan yapay zekâlı klip

Google duyurdu: Sezen Aksu’dan yapay zekâlı klip

YKS eğitim bilgisi güncelleme ne zaman yapılacak? YKS eğitim bilgisi seçme/onaylama nasıl yapılır? ÖSYM duyurdu!

YKS eğitim bilgileri güncelleme ekranı adaylar tarafından kontrol ediliyor. 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası adayların eğitim bilgileri için ÖSYM’den duyuru geldi. YKS sınavına bu yıl da milyonlarca aday katılım sağladı. ÖSYM adaylara YKS eğitim bilgileri güncelleme tarihi hakkında yeni bir duyuru yayınladı. Adayların değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek belirli tarihlere kadar onaylamaları gerekiyor. Peki YKS eğitim bilgisi güncelleme ne zaman yapılacak? YKS 2025 eğitim bilgisi seçme/onaylama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

SON DEPREMLER: 23 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi bilgisi

ALES sınav tarihi 2025, ÖSYM takvimi ile belli oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ALES/2 sınav tarihi yaklaşırken, adaylar da ALES hangi tarihte? sorusuna yanıt arıyor. 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) başvuruları sona erdi. Şimdi ise ALES/2 sınav tarihi araştırmaları hız kazandı. Adaylar sınav yerlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresi ile alacaklar. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. ALES/2 sınavı ne zaman? İşte ALES 2 sınav tarihi bilgisi

Kısadan Anlat Kısa Film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Kısadan Anlat Kısa Film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Uzmanlar LGS sorularını değerlendirdi… ‘Geçmiş yıllara göre zor bir sınav’

 Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından  uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran Pazar günü iki oturumda yapıldı. İyi bir lisede eğitim almak isteyen ve sınavda ter döken adayların sınav sorunda yorumları farklılık gösteriyordu. Kimi soruları zor kimi kolay bulduğunu söyledi. Bazıları uzun paragraflardan şikayet ederken bazıları sınavının kolay geçtiğini ve iyi bir puan almayı umduğunu anlattı. Eğitim uzmanları ise testleri ders ders  değerlendirdi. Türkçe “LGS tarihinin en zor testi” olarak nitelendirildi. Uzmanların yorumlarına göre adayları matematik, İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi soruları da zorladı. Diğer yandan bu seneki LGS sınavı “kazanımları tam, çeldiricisi kuvvetli, geçmiş yıllara göre de zor bir sınav” olarak yorumlandı.