n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

Türkiye’nin E-Ticaret Platformları Yabancı Yatırımcıların Hedefinde

Türkiye’nin e-ticaret dünyasında satın almalar hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak Trendyol, ardından Hepsiburada’nın satılmasıyla gündemde yerini alan n11, yeni bir sahibe geçiyor. Doğuş Grubu ve Güney Koreli Sk Group tarafından 2013 yılında kurulan n11, önce Getir’e satılmış daha sonra da Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti.

Son gelişmelere göre n11’in yeni sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi DMSF Holding oldu. Rekabet Kurumu, n11’in tamamının DMSF Holding’e satılmasını onayladığını duyurdu. Bu anlaşma ile n11, yabancı bir yatırımcının kontrolüne geçmiş oldu.

Hepsiburada da Yabancı Yatırımcının Eline Geçti

n11’in satılmasıyla birlikte Türkiye’deki büyük e-ticaret platformlarının tamamı yabancı sermayenin kontrolüne geçmiş oldu. Hepsiburada da 18 Ekim 2024 tarihinde Kazakistan merkezli dijital finans ve e-ticaret şirketi Kaspi.kz tarafından satın alındı. Bu anlaşma kapsamında Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük çoğunluk hissesi devredilmiş ve toplam değeri yaklaşık 1,13 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Ödemenin 600 milyon dolarlık kısmı işlem kapanışında nakit olarak yapılırken, kalan kısım ise altı ay içinde ödenecek.

Öte yandan, Trendyol da 28 Haziran 2018 tarihinde Çinli e-ticaret devi Alibaba tarafından satın alınmıştı. Ancak, Türkiye’deki rekabet kuralları gereği bu satın alma işlemi Rekabet Kurumu tarafından onaylanmak zorundaydı. Söz konusu onay, 24 Temmuz 2018 tarihinde resmiyet kazanmış ve Trendyol’un Alibaba tarafından devralınması işlemi tamamlanmış oldu.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir