Netanyahu çılgına dönmüştü! İsrail Trump’ın “habersiz” görüşmesine esti gürledi!

İsrail Bakanı Amsalem, Yemen Husileri ve Hamas ile Koordinasyonsuz Adımlara Tepki Gösterdi

İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanı David Amsalem, Yemen’deki Husilerle ateşkes ve Hamas ile anlaşma gibi adımların İsrail ile koordine edilmeden atılmasına karşı çıktı. Amsalem, İsrail devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Kasabanın tek şerifi o (Trump) değil” diyerek Trump’ı eleştirdi.

“İsrail Hükümetiyle Koordinasyon İçinde Olmalı”

ABD’nin ABD-İsrail çifte vatandaşı esir asker Idan Alexander’ın Hamas’la müzakereler yaparak serbest bırakılmasına tepki gösteren Amsalem, bunun uygun olmadığını ve ABD yönetiminden bu konuda İsrail hükümetiyle koordineli hareket etmesini beklediğini belirtti.

ABD-İsrail çifte vatandaşı esir asker Alexander, ABD ve Hamas arasında yapılan anlaşma doğrultusunda serbest bırakılmıştı. İsrail basını, Netanyahu’yu bu durumdan dolayı çok sinirlendiğini ve Tel Aviv yönetiminin haberi olmadan gerçekleştiğini yazmıştı.

“Tüm Dünyayı Karıştırıyor”

ABD’nin Husilerle yapılan ateşkesi eleştiren Amsalem, “Trump bugüne kadar İsrail’i destekledi ancak ne yapacağı belli değil, sürekli kararsız. ABD-İsrail ilişkilerinde tüm kuralları çiğniyor. Bu durum, tüm dünyayı karıştırıyor” ifadelerini kullandı.

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında sağlanan ateşkesi duyurmuştu. Trump ise, “Husiler artık savaşmak istemiyorlar. Biz de buna saygı duyacağız ve saldırıları durduracağız” açıklamasını yapmıştı. İsrailli yetkililer ise, bu açıklamanın Tel Aviv yönetiminde şok etkisi yarattığını belirtmişti.

Related Posts

-Eğlencesine DNA testi yaptıran kadın kocasıyla kardeş çıktı

Eğlencesine DNA testi yaptıran kadın, kocası hakkında şoke eden bir gerçekle karşılaştı.

Trump Riyad’da Filistin, Lübnan ve Suriye liderleriyle görüşecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile gerçekleştireceği görüşmeye katılacağı öne sürüldü. Arap basını, toplantının bu hafta içinde Riyad’da yapılacağını duyurdu.

Van’da 3.8 ton inci kefali ele geçirildi

Van’da jandarmanın son bir haftada yaptığı denetimlerde 3 ton 820 kilogram kaçak avlanan inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan 15 kişiye ise 216 bin 905 TL idari para cezası uygulandı.

Ümit Özdağ: Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de önümüzdeki günlerde paylaşacağım

Ümit Özdağ: Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de önümüzdeki günlerde paylaşacağım

Yeni Papa yapay zekaya savaş açtı: İnsan onuruna ve adalete tehdit

Geçtiğimiz gün Katoliklerin yeni ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak seçilen Papa 14. Leo, ilk mesajında, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar oluşturduğunu belirtti. Papa 14. Leo, “Kilise, herkese kendi sosyal öğreti mirasını sunuyor.” dedi.

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir