SGK uzmanı hesapladı: Emekli ve memurların enflasyon farkları ne kadar olacak?

Emekli Maaşları İçin Yeni Gelişmeler!

SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere ayrıca seyyanen zam, intibak ya da refah payı verilmez ise memur ve me­mur emeklilerinin ortalama yüzde 17, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin de yüzde 18 oranında fark alacağını belirtti.

Memurların toplu sözleşme ile belirlenen 2025 yılı 1.dönem yüzde 6, ikinci dönem için yüzde 5 zam oranlarına göre ocak ayında verilen yüzde 6 enflasyon farkının hesaplanırken düşüleceğini ifade eden Erdursun, yazısında şu detaylara yer verdi:

“%5 eklenecek bu durumda da memur ve memur emeklilerine SSK ve Bağ-Kur emeklilerine göre daha düşük bir fark çıkacak.”

2026-2027 ve 2028-2029 yıllarında memur ve memur emeklilerine verilecek top­lu sözleşme zam oranlarının bu yıl Ağustos ayında belirleneceğini belirten Erdursun, 2026 yılının 1.döneminde belirlenecek zam oranının memurların 2026 Ocak enflasyon farkını belirleyeceğini vurguladı.

Emeklilere ayrıca seyyanen zam, intibak ya da refah payı verilmez ise memur ve me­mur emeklilerinin ortalama %17, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin de %18 oranında fark alacağına dikkat çeken Erdursun, artış durumunda en düşük emekli aylığının Temmuz Ayında 17.000 TL ile 17.250 TL arasında olabileceğini belirtti.

14.469 TL’nin üzerinde emekli aylığı alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerin­de %18 gibi fark oluşabileceğine değinen Erdursun, gelişmeler için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 740 milyon dolarlık finansman

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 740 milyon dolarlık finansman

Kısa vadeli dış borç stoku azaldı

Kısa vadeli dış borç (KVDB) stoku, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalarak 168,4 milyar dolar oldu.

TÜİK yayımladı: Sanayide sert düşüş!

TÜİK, nisan ayına ilişkin ücretli çalışan verilerini paylaştı. Üç ana sektördeki değişim dikkat çekerken, bazı sektörlerde düşüş yaşandı. Açıklanan veriler, istihdamın yönünü ortaya koydu.

Kuraklık alarmı: Türkiye’nin hububat merkezinde hasat erken başladı

Yozgat’ta arpa hasadı kuraklık nedeniyle erken başladı.

Beklenti anketi yayımlandı: Merkez Bankası faiz tahminleri belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yaklaşan Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin ekonomistlerin beklentileri belli oldu. Peki ekonomistlere göre 19 Haziran 2025 tarihinde yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak karar ne? İşte ayrıntılar…

BİSAM: Açlık sınırı 23 bin 615 lira, yoksulluk sınırı 81 bin 868 liraya yükseldi

BİSAM: Açlık sınırı 23 bin 615 lira, yoksulluk sınırı 81 bin 868 liraya yükseldi