Sivas’ta sağanak ve dolu sele neden oldu

Yanalak Köyü’nde Şiddetli Dolu ve Sağanak Yağış

Kent merkezine yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Yanalak köyünde dün öğle saatlerinde şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Yağışın ardından dolu yağışı da yaşandı ve kısa sürede köyde olumsuz etkilere sebep oldu.

Yağmurun etkisiyle köyde bulunan dere taşarak köy merkezini ve tarım arazilerini su altında bıraktı. Bu durum üzerine Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Köy muhtarı Kazım Demirel, şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirterek, köy içinde bulunan dere üzerinde ıslah çalışmalarının yapılması gerektiğini vurguladı.

Valilikten Yağış Uyarısı

Sivas Valiliği, kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji radarlarından alınan verilere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

Related Posts

İspanya, Gazze’de yaşananlara ilişkin karar tasarısını BM Genel Kuruluna sunacak

İspanya, Gazze’de yaşananlara ilişkin karar tasarısını BM Genel Kuruluna sunacak

Rapçi Sansar Salvo serbest bırakıldı!

Rapçi Sansar Salvo adıyla tanınan Ekincan Arslan, babasına şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Hakkındaki davada serbest bırakıldı.

Şişli’de öldürülen Bahar Aksu’nun cenazesi Edirne’de toprağa verildi

Şişli’de eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu’nun cenazesi Edirne’de toprağa verildi.

AYM’den ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin karar!

Anayasa Mahkemesi, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun iptal istemini reddetti.

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Pakistan açıkladı: Hindistan’a ait 3 savaş uçağı ve bir drone düşürüldü

Pakistan Federal Enformasyon ve Yayıncılık, Ulusal Miras ve Kültür Bakanı Attaullah Tarar, Hindistan ordusuna ait 3 savaş uçağı ve bir dronun düşürüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir