Yeni Enstitü: Ahlat-Malazgirt Araştırmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “Fetih ve Kök: Ahlat- Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü” kuruldu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin talimatı ile MHP Genel Merkezi bünyesinde Fetih ve Kök: Ahlat – Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü kuruldu. Parti tüzüğünün 3. bölüm 16. maddesi uyarınca faaliyet gösterecek enstitünün başkanlığına, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit atandı.

MHP tarafından yapılan açıklamada, enstitünün, tarihi akıl ve hafızayı bugüne ve yarına taşımak amacıyla kurulduğu belirtildi. Açıklamada, Ahlat ve Malazgirt’in Türk milletinin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtan önemli merkezler olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca yazılı açıklamada, Ahlat’ın, Türk düşünce geleneğinin estetik unsurlarını ve düşünce adamlarını besleyen bir hafıza mekanı olduğu ifade edilirken, Malazgirt Zaferi’nin ise Anadolu’nun yurt edinilmesinde dönüm noktası teşkil ettiği vurgulandı.

MHP tarafında yapılan yazılı açıklamada, “Ahlat ve Malazgirt fetih ve ilmin, kalem ve kılıcın, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin hafıza mekanlarıdır. Bu iki merkez, geçmişin izlerini taşıyan bir arşiv mekanı olmanın ötesinde müşterek geleceğin inşasında da mekansal bir karşılık oluşturmaktadır” ifadesine yer verildi. – ANKARA

Related Posts

Çiğköftecide bahis: Alkol bahanesi sapığı kurtaramadı

İstanbul’da kaydedilen görüntülerde çiğköfte sırasında bekleyen genç kadın, arkasındaki C.S. tarafından 1,5 dakika taciz edildi. Kamera kayıtlarıyla ortaya çıkan olay sonrası şüpheli tutuklandı, 10 yıla kadar hapis istemiyle hakkında iddianame hazırlandı.

İsrail Gazze’yi işgal planını onayladı: Sivillerin üstüne kocaman orduyu gönderecekler

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in kendisine sunduğu Gazze kentini işgal planını onayladı. Bu gelişme üzerine ordu, 60 bin yedek askeri göreve çağırdı. İsrail Savunma Bakanı, “Gideon’un Savaş Arabaları 2” adı …

Veteriner ve Ailesi Sokak Köpeklerini Beslediği İçin Darp Edildi

Adana’nın Pozantı ilçesinde sokak köpeklerini besleyen veteriner Melek Nida Urazan ve ailesi, komşuları tarafından darp edildi. Olay, cep telefonu kamerasına yansıdı ve darp raporu alındı.

Market zincirinde sahte tarih skandalı: 1.600 mağazada satışlar apar topar durduruldu

Japonya’da ünlü zincir markette çalışanlar bir skandala imza attı. Markette popüler olan ürünün son kullanma tarihinde değişiklik yapınca satışlar durduruldu.

CHP’li Ağbaba’dan Devlet Bahçeli: Bize değil Erdoğan’a söylesin

CHP milletvekili Veli Ağbaba, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendirdi.

İddia: Kılıçdaroğlu, “Ne İmamoğlu ne de Yavaş, CHP yeni bir aday belirlemeli” dedi

İddia: Kılıçdaroğlu, “Ne İmamoğlu ne de Yavaş, CHP yeni bir aday belirlemeli” dedi