n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

Türkiye’nin E-Ticaret Platformları Yabancı Yatırımcıların Hedefinde

Türkiye’nin e-ticaret dünyasında satın almalar hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak Trendyol, ardından Hepsiburada’nın satılmasıyla gündemde yerini alan n11, yeni bir sahibe geçiyor. Doğuş Grubu ve Güney Koreli Sk Group tarafından 2013 yılında kurulan n11, önce Getir’e satılmış daha sonra da Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti.

Son gelişmelere göre n11’in yeni sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi DMSF Holding oldu. Rekabet Kurumu, n11’in tamamının DMSF Holding’e satılmasını onayladığını duyurdu. Bu anlaşma ile n11, yabancı bir yatırımcının kontrolüne geçmiş oldu.

Hepsiburada da Yabancı Yatırımcının Eline Geçti

n11’in satılmasıyla birlikte Türkiye’deki büyük e-ticaret platformlarının tamamı yabancı sermayenin kontrolüne geçmiş oldu. Hepsiburada da 18 Ekim 2024 tarihinde Kazakistan merkezli dijital finans ve e-ticaret şirketi Kaspi.kz tarafından satın alındı. Bu anlaşma kapsamında Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük çoğunluk hissesi devredilmiş ve toplam değeri yaklaşık 1,13 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Ödemenin 600 milyon dolarlık kısmı işlem kapanışında nakit olarak yapılırken, kalan kısım ise altı ay içinde ödenecek.

Öte yandan, Trendyol da 28 Haziran 2018 tarihinde Çinli e-ticaret devi Alibaba tarafından satın alınmıştı. Ancak, Türkiye’deki rekabet kuralları gereği bu satın alma işlemi Rekabet Kurumu tarafından onaylanmak zorundaydı. Söz konusu onay, 24 Temmuz 2018 tarihinde resmiyet kazanmış ve Trendyol’un Alibaba tarafından devralınması işlemi tamamlanmış oldu.

Related Posts

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar martta geriledi

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından mevduat faizi yüzde 50’yi aştı, bazı bankalarda ‘hoş geldin faizi’ yüzde 52’ye kadar çıktı. Yıllık bileşik faiz ise yüzde 60’ı geride bıraktı. Borsa düşerken, döviz ve altın dalgalanırken, vatandaşın ilgisi yine TL mevduatına yöneldi.

Avrupalılar ABD ürünü almıyor

ABD Başkanı Trump’ın ticaret savaşları, Avrupa’da Amerikan ürünlerine karşı ciddi bir tüketici tepkisine yol açtı.

Borsa İstanbul Fed öncesi şaşırttı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dalgalı seyreden küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü yüzde 0,25 yükselişle 9.134,68 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 22,49 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 83,6 milyar lira oldu …

CHP’li Gürer: Don arpanın verim ve rekolte kaybına yol açtı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai dondan zarar gören tarım ürünlerini yerinde inceleyerek üreticilerin sorunlarını dinledi. Gürer, “Donla ilgili tablo zaman geçtikçe daha belirgin hale geliyor ve arpanın farklı bölgelerinde verim ve rekolte kaybına yol açıyor” dedi

Bakan Bolat: e-Ticaret hacmi 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2024 yılı itibariyle e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 61,7’lik bir artışla 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı. Perakende e-ticaret ise 2023 yılına göre yüzde 63,7 artışla 1 trilyon 619 milyar liraya yükseldi. Genel ticaret içinde e-ticaretin payı yüzde 19” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir